VOLT Canvas EEN

In de Media

Zorgkosten-2014 verdwijnt in 2015, stel dure ingrepen zoals een tandarts behandeling niet uit .
http://financieel.infonu.nl/belasting/105078-fiscale-aftrekpost-specifieke-zorgkosten-2014-verdwijnt.html

April 2007 Reportage Tijdschrift  Standby

Over onze tandarts O. Kara. (Uitgeverij Bohn Stafleu Van Loghum)
Het vakblad voor assistenten in de Tandheelkunde.

 

Dagblad De LIMBURGER 10-06-2005

"Naar Turkse tandarts als halve  vakantie"
Snel naar de tandarts in Turkije om dan geld genoeg over te houden voor een  vakantie aan de kust bij Antalya. Dat kan via het Limburgse bureau Tandreizen (Nu: Smile Partners) " Het gebit toevertrouwen aan een Turkse tandarts, dat leek mij wel érg riskant".  Het resultaat viel 200 procent mee. . Het prijskaartje viel dusdanig laag uit . Vrienden en familieleden deden tijdens vakanties in Antalya hetzelfde. Meer positieve ervaringen volgden.  Steeds meer mensen in Nederland hebben onvoldoende geld voor dure tandartsbehandelingen. ondertussen staat in het plaatsje Serik de tandarts te popelen om zijn vakkennis toe te passen. Zijn kronen en bruggen kosten een derde van de prijs van de Nederlandse exemplaren.  Zij begonnen een jaar geleden hun bureau , dat een volledig begeleid tandartsbezoek aanbiedt. "Ik stond meteen versteld van de techniek in de behandelkamer van de tandarts. Hij heeft zelf een camera waarmee hij in je mond filmt en je meteen op een monitor laat meekijken naar je tanden. We vertrouwen hem volkomen".

Verzekering betaalt mee aan de Turkse kosten

Tandreizen heeft inmiddels vijfentwintig klanten in Turkije laten helpen. Negen mensen stappen in juli op het vliegtuig en in het najaar zijn nog eens vijftien afspraken gepland. Het is de bedoeling dat mensen eerst zelf bij een gevestigd reisbureau hun vlucht naar Antalya en een verblijf boeken. Gulperi Acar uit Maastricht zorgt dan dat zij ter plekke aanwezig is. Zij gaat mee naar de tandarts. De mensen van Tandreizen stellen de mensen op hun gemak en treden op als tolk.

"De tandarts werkt ook 's avonds, op zaterdag en zondag. Hij werkt desnoods tot één uur 's nachts door om op tijd klaar te zijn" Hij rekent voor dat een Turkse kroon 150 euro kost, waar dat in Nederland circa 500 euro is. Een volledige gebitsbehandeling aan kronen en bruggen kan zo een voordeel van duizenden euro's opleveren. mensen kunnen de gemaakte tandartskosten bovendien op hun aanvullende tandartsverkering in Nederland verhalen, zo bevestigt woordvoerder D. Westerwoudt van zorgverzekeraar CZ. Het gaat dan niet om het hotelverblijf en vliegkosten. Volgens woordvoerder R. Dortmund van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering Tandheelkunde staat deze brancheorganisatie neutraal tegenover Turkse tandarts behandelingen. Wij adviseren mensen wel om goed na te denken, want aan kroon of brug zit vaak een hoop nazorg vast. Als mensen daarvoor nog een tweede keer naar Antalya moeten vliegen, wordt het alsnog prijzig", zegt hij. Volgens Dortmund kunnen mensen niet van hun Nederlandse tandarts verwachten dat die de nazorg voor in een Turkije gezette kroon gaat verrichten". Bij de prijs van de kroon zit de nazorg inbegrepen. Een Nederlandse tandarts begint anders opnieuw als er problemen zijn."

Tandreizen vindt niet dat ze de Nederlandse tandartsen het brood uit de mond stoten. "Wij richten ons vooral op de mensen die geen dure kronen kunnen betalen. Sommige van onze klanten zijn bijna 10 jaar niet meer bij de tandarts geweest. Tandartsen hebben er toch alleen maar belang bij dat de conditie van het gebit van mensen optimaal is", roepen zij uit. "Veel mensen komen in Turkije met nieuw zelfvertrouwen de stoel uit. Ook voor ons is dat geweldig."

Altijd Jong RTL4

LifestyleXperience

RTL 4