Hoe werkt een haartransplantatie?

Hoe werkt een haartransplantatie?
Haartransplantatie is een poliklinische behandeling waarbij gezond groeiend haar van de achterzijde (het kransje) van het hoofd wordt verplaatst naar het kale of dunne gedeelte.

Dit haar blijft groeien omdat het erfelijk onbelast is Heel simpel gezegd halen we bij een haartransplantatie een goed werkend haarzakje op een goed behaarde plaats weg en brengen we die op een minder goed behaarde plaats weer aan. Zo’n getransplanteerd haarzakje blijft gewoon haren produceren. De haarzakjes die we transplanteren komen namelijk uit de zogenaamde haarkrans (donorgebied).

Die maakt deel uit van de permanente lichaamsbeharing, die normaal levenslang behouden blijft. De haarzakjes uit de haarkrans zijn namelijk ongevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT), dat haarzakjes vroegtijdig doet afsterven.

Hierdoor kunnen wij u garanderen dat alle haren levenslang blijven groeien.

Welke verschillende technieken zijn er?

Tegenwoordig zijn er verschillende haartransplantatie methoden. Alle methodenverschillen voornamelijk in hoe de haren worden weggenomen uit het donorgebied.
Het terugplaatsen (haarimplantatie) gaat bij elke beh methode toelichten en
aangeven welke voor- en nadelen deze techniek heeft.

FUE Methode:

Bij deze methode (ook wel haarstamceltransplantatie genoemd) worden grafts (groepjes haarwortels) één voor één van het donorgebied gehaald. De grafts worden eerst losgemaakt met een klein holle punch, deze punch wordt over de graft geplaatst en met half roterende beweging wordt de graft losgemaakt. Dit losmaken doen wij met een motorpunch of met een handmatige punch, dit is afhankelijk van de stugheid van de haren en de huid. Een motorpunch is in veel gevallen sneller maar er is ook meer kans op beschadiging van de grafts. Dit om de graft zo mooi
mogelijk los te maken. Hierna worden de grafts stuk voor stuk eruit gehaald. De uitgehaalde grafts worden in speciale vloeistof gelegd om later te worden geïmplanteerd. De FUE techniek wordt gezien als de nieuwste haartransplantatie techniek, maar is feitenlijk een doorontwikkeling van de appelboortechniek.

De voordelen van FUE:

  • De ingreep is lichter dan de stripmethode.Snellere genezing in het donorgebied.
  • Geen hechting in het donorgebied
  • Er zijn geen zichtbare littekens.

.De nadelenvan FUE:

  • Grotere kans op beschadiging haarwortels.
  • Levert minder haren op dan de FUT methode bij gelijk aantal grafts (micro's).
  • Een groot deel van het achterhoofd moet worden geschoren.

Met name geschikt voor personen die het haar achter willen opscheren of in de toekomst alsnog alles willen afscheren. Verder uitstekend geschikt voor wenkbrauw transplantaties.