Rimpelopvulling

Rimpelopvulling met hyaluronzuur

Rimpelvullers worden toegepast op rimpels en lijntjes in het gezicht, die door het verouderingsproces zijn ontstaan. Inspuiting met hyaluronzuur is een doeltreffende en veilige manier om de rimpels te verminderen of de contouren van het gezicht te verbeteren.  

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijke lichaamseigen stof, die de vochtbalans in de huid regelt. Het trekt water aan tot 100x haar eigen volume. Hyaluyronzuur wordt onder de rimpel gespoten, waardoor de rimpel vermindert of zelfs geheel verdwijnt. Er zijn veel kwaliteitsmerken op de markt, met verschillende concentraties hyaluronzuur die worden gebruikt naar gelang de soort rimpels die worden behandeld: de opppervlakkige en fijne rimpels, diepere rimpels, de contouren van het gezicht of gevoelige zones als de lippen en lippencontour.  

In principe kunnen alle gelaatsrimpels met hyaluronzuur behandeld worden. De beste resultaten worden bereikt bij de fijne rimpels rond de mond, rimpels tussen mondhoeken en kaakrand, neus/lippenplooi, lipvergroting en accentuering van de lipcontouren. Het is de filler bij uitstek voor de lippen.

De behandeling

Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, bijvoorbeeld aspirine, is het raadzaam om hiermee een week vóór de behandeling te stoppen.

Eerst worden uw gezondheidssituatie en eventuele medicijngebruik met u besproken om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig voor u is. De arts bekijkt, op basis van u wensen, wat de beste oplossing is en of andere behandelingen of combinaties van behandelingen geschikter zijn voor u. Er wordt ruim de tijd genomen om de behandeling met u te bespreken en uw vragen te beantwoorden.

Vervolgens wordt uw huid gereinigd. Daarna wordt met een fijn naaldje het hyaluronzuur ingespoten en ingemasseerd. De behandeling is vrijwel pijnloos. Een verdoving is meestal niet nodig. Voor de lippen wordt wél een verdoving toegepast. Vaak wordt even een ijskompres gelegd om zwelling van de huid te voorkomen. De behandeling duurt circa 15 minuten. Lipvergroting duurt circa 30 minuten.

U kunt direct weer terug naar uw hotel. Smile Partners zorgt gratis voor uw vervoer en blijft tijdens de behandeling bij u.  

Na de behandeling

Hyaluronzuur is een zeer veilig product. Een infectie komt uiterst zelden voor. Soms kan de huid de eerste dag wat lichtrozig zijn of kan door de naaldprik een blauw plekje ontstaan. Dit is niet opvallend, is goed te camoufleren en de dag erna verdwenen. Bij hyaluronzuur treedt nooit knobbelvorming op. Het is de meest natuurlijke en veilige methode om rimpels op te vullen.

Het resultaat

Het effect van de behandeling is direct zichtbaar.

Het resultaat is van tijdelijke aard. Hyaluronzuur is biologisch afbreekbaar en is na 6 tot 12 maanden afgebroken door het lichaam. De behandeling kan zonder probleem worden herhaald.