Ooglaseren Turkije

Ooglaseren (refractiechirurgie) is een behandeling die uw gezichtsvermogen zodanig corrigeert, dat u geen bril of contactlenzen meer hoeft te dragen. Het is onze ambitie om u het beste resultaat en het hoogste niveau van veiligheid te bieden.

Onze oogartsen gebruiken Lasik, wereldwijd de meest gebruikte ooglasertechniek om bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren.

Bij bijziendheid is het zicht op voorwerpen veraf moeilijk, het oog stelt het beeld scherp vóór het netvlies en niet rechtstreeks erop. Bij verziendheid is het zicht dichtbij onscherp, het oog stelt het beeld scherp achter het netvlies en niet rechtstreeks erop. Bij astigmatisme heeft het hoornvlies niet overal dezelfde kromming, het licht valt op meer dan één punt van het netvlies waardoor een wazig en vervormd beeld ontstaat. Vanaf 18 jaar blijft een oogafwijking meestal stabiel en kan ooglaser worden toegepast.

Wat is Lasik?
Met de Lasik techniek maakt de chirurg met een geavanceerd instrument, de mirokeratoom, een flapje in het hoornvlies. Het flapje wordt opgetild en er wordt ongeveer 50 seconden een laserstraal op het midden van het hoornvlies gericht. Hierdoor krijgt het hoornvlies  de juiste kromming en wordt de oogafwijking gecorrigeerd. De chirurg vouwt het flapje voorzichtig terug, dat zich zonder hechtingen snel weer aan het hoornvlies hecht. Lasik is uiterst veilig en betrouwbaar.

Lasik heeft vele voordelen ten opzichte van andere methoden: vrijwel pijnloos na de behandeling, sneller herstel van het zicht, minder kans op littekenvorming en uitstekend geschikt voor hogere sterkten. Wel moet de oogsterkte het laatste jaar stabiel zijn gebleven. Bent u zwanger, dan kunt u beter wachten met een ooglaserbehandeling. Lasik is niet geschikt als het hoornvlies te dun is. Er kan dan misschien een andere ooglasermethode worden toegepast.

Vóór de behandeling
De ooglaserbehandeling corrigeert het hoornvlies. Contactlenzen kunnen de vorm van het hoornvlies veranderen. Het is zeer belangrijk dat het hoornvlies de tijd heeft om de normale kromming terug te krijgen. U mag daarom minstens een week voor de behandeling geen contactlenzen dragen. Draagt u harde lenzen, dan moet u daarmee een maand voor de behandeling stoppen.
Op de dag van de behandeling kunt u gewoon eten en drinken. U mag geen crème, make-up, parfum of bloedverdunnende medicijnen, bijvoorbeeld aspirine, gebruiken.

De behandeling
De totale behandeling kent drie fasen: onderzoek, chirurgische behandeling en nazorg. Het eerste bezoek aan de oogkliniek duurt ongeveer een halve dag. Smile Partners zorgt gratis voor uw vervoer en blijft tijdens de gehele behandeling bij u.   

Het onderzoek
De gezondheid van uw inwendige oog, het bindvlies, oogleden, iris en lens worden onderzocht. Er worden allerlei testen met uiterst precieze meetapparatuur uitgevoerd. Zo worden uw brilsterkte, zicht van dichtbij en veraf, oogdruk, vorm en dikte van het hoornvlies, de grootte van de pupillen in het donker etcetera, zeer nauwkeurig vastgesteld. Hierna wordt ruim de tijd genomen om de behandeling met u te bespreken en uw vragen te beantwoorden.

De behandeling
Uw ogen worden met oogdruppels verdoofd. De Lasik behandeling duurt slechts 4 tot 5 minuten. U voelt geen pijn. U hoeft dus geen angst voor de operatie te hebben. Hechtingen en het afplakken met verband zijn niet nodig.

De nazorg
Na de behandeling laat men u minimaal een half uur in de wachtkamer wachten. Vervolgens voert de oogarts nog een controle uit. Er worden oogdruppels voorgeschreven die u ongeveer drie weken moet gebruiken. Hierna kunt u de kliniek verlaten. De eerste uren kunt u een licht branderig gevoel of waterige ogen hebben. Een pijnstiller is echter zelden nodig. De eerste dag kunt u nog onscherp zien en mag u niet zelf autorijden. Zorg ervoor dat er geen water in uw ogen komt.

Na de eerste dag zal uw gezichtsvermogen meestal voldoende hersteld zijn en kunt u uw leven van alledag hervatten zonder een bril of contactlenzen te hoeven dragen. Soms kan het enkele dagen of weken duren voor het hoornvlies weer helemaal helder is.

De eerste of tweede dag na de operatie brengt Smile Partners u weer naar de oogkliniek voor een tweede nacontrole. Daarna kan de oogarts nog een laatste  controle uitvoeren als dit nodig is. Hij zal u adviseren over eventuele verdere controles. Deze kunt u ook in een kliniek in Nederland laten doen. Gebruik dagelijks de voorgeschreven oogdruppels en wrijf de eerste twee weken niet in uw ogen.

Verblijfsduur
Trek voor de behandeling minimaal vier dagen uit. U kunt eventueel voor alle zekerheid, of om na de behandeling van een ontspannen vakantie te genieten, kiezen voor een langere verblijfsduur.